Sucurile Proaspete: îngrașă Sau Slăbesc? - Valentin Vasile - Programe Online

Sucurile proaspete: îngrașă sau slăbesc?

E o credinţă populară că sucurile proaspete şi smoothie-urile proaspăt preparate sunt sănătate la pahar. Şi într-adevăr – dacă folosim o diversitate de fructe şi legume în combinaţia şi proporţiile corecte, dintr-un singur pahar de suc ne putem lua dozele recomandate zilnice din numeroase vitamine şi minerale de care corpul nostru are nevoie pentru a funcţiona corect.

Dar cum se face că unele persoane odată ce au introdus astfel de sucuri în dieta lor zilnică încep să piardă progresiv în greutate, în timp ce alte persoane stagnează în procesul de slăbire sau chiar câştigă kilograme în plus?

Explicaţia stă în ingredientele folosite la realizarea acestor sucuri, dacă sunt luate ca o masă separată sau combinate cu un prânz copios şi nu în ultimul rând, ora la care sunt consumate. Să aruncăm o privire asupra fiecăruia din cele două cazuri:

Când fresh-urile slăbesc

Dacă două persoane vor urma aceeaşi dietă, iar una din ele zilnic va adăuga un pahar de suc de legume proaspăt preparat, are mari şanse de a-şi accelera metabolismul şi de a pierde de până la 4 ori mai repede în greutate. Atenţie! Am spus suc de legume, şi nu de fructe!

Un aport optim de legume îţi va aduce porţia de fibre atât de necesare în procesul de slăbire. Fibrele care se găsesc în legumele proaspete în combinaţie cu apa din compoziţia legumelor, îţi vor da senzaţia de saţietate timp îndelungat, pe termen lung vor detoxifia în profunzime organismul şi vor diminua absorbţia grăsimilor din alimentele consumate.

Un alt efectiv pozitiv major este faptul că legumele au un pH alcalin, neutralizând astfel toxinele care rezultă din metabolizarea alimentelor acide precum carnea. Pentru că aceste sucuri sunt extrem de bogate în nutrienţi, vor împiedica organismul să intre într-o stare de înfometare pe parcursul unei diete, susţinând astfel pierderea în greutate pe termen lung.

Când fresh-urile îngraşă

Dacă adaugi în blender 2 banane, un pumn sănătos de căpşuni, şi ca să rezulte un smoothie cremos şi delicios poate şi un pahar de iaurt, vei avea o băutură extrem de calorică.

Un astfel de smoothie depăşeşte cu uşurinţă pragul de 300 de calorii (cât ar trebui să consume o femeie la o singură masă ca să piardă în greutate). Iar dacă consumi acest smoothie nu ca o masă separată, ci ca un desert sau chiar în loc de apă la masă, îţi netezeşti calea către câteva kilograme în plus.

Chiar şi dacă foloseşti doar portocale pentru a face un suc proaspăt, pe care îl consumi ca o masă separată, dar acest lucru are loc la ora 7 seara, rişti să îţi compromiţi rezultatele. Fresh-urile care conţin fructe au un conţinut mare de fructoză, şi să nu uităm că fructoza are asupra organismului nostru aproape acelaşi efect ca zahărul. Nu neg beneficiile unei astfel de băuturi asupra sănătăţii, dar dacă vrei să şi slăbeşti, încearcă să nu abuzezi de fresh-urile din fructe. În caz contrar acestea îţi vor ridica nivelul insulinei şi vor activa stocarea de depozite de grăsime.

Atenţie la caloriile ascunse din fresh-urile gata preparate sau servite la restaurant. De cele mai multe ori, pentru a folosi mai puţine fructe în compoziţie şi a scădea astfel preţul de producţie al unui suc de fructe, comercianţii adaugă apă şi zahăr. Dacă îl cumperi de la supermarket citeşte cu atenţie eticheta, iar când comanzi la restaurant cere să nu aibă adaos de zahăr.

Vouă vi s-a întâmplat să luaţi în greutate de la un consum prea mare de fructe?


 

Și tu îți dorești să slăbești?

Eu te pot ajuta! Află mai jos cum:

 

 

Valentin Vasile
Valentin Vasile
Antrenor personal și specialist în nutriție sportivă. Mi-am început cariera în urmă cu mai bine de 20 ani, timp în care am ajutat mii de persoane să își atingă obiectivele de remodelare corporală. În 2010 am pus bazele a ceea ce urma să devină programul Revvolution – primul program din România care integrează conceptele de antrenament, nutriție, motivație, suport și educație nutrițională. Pentru a aduce publicului larg informații simple și ușor de înțeles despre nutriție și stil de viață sănătos, în 2012, respectiv 2017, am publicat două volume la editura Curtea Veche – Stil de viață, nu dietă și Confesiunea unui nutriționist. Mecanismele interioare ale slăbitului. Iar din anul 2019, programele mele sunt disponibile și online, pentru ca tu să te poți antrena și să ai acces la informații despre nutriție sănătoasă oriunde te-ai afla. FIT-10, Shift, Metamorefit și Revvolution Online sunt soluțiile pe care le-am creat pentru atingerea oricărui obiectiv de remodelare corporală.