Ce Mâncăm La Micul Dejun? - Valentin Vasile - Programe Online

Ce mâncăm la micul dejun?

Micul dejun potrivit te poate ajuta să te concentrezi mai bine, să ai mai multă energie și chiar să îți echilibrezi greutatea.

Părinții tăi aveau dreptate: micul dejun chiar este cea mai importantă masă a zilei!

Nu numai că îți dă energia necesară pentru o nouă zi, însă are numeroase beneficii pentru sănătate, incluzând controlul greutății și al performanței în activitățile de zi cu zi. Desigur, este foarte important ca micul dejun să fie sănătos.

Beneficiile de a lua micul dejun:

  •  O alimentație mai sănătoasă
  •  Concentrare mai bună pentru activitățile de peste zi
  •  Mai multă putere și anduranță în activitatea fizică
  •  Reglarea nivelului colesterolului

Micul dejun este important pentru toată lumea, însă cu atât mai mult pentru copii și adolescenți, pe care îi ajută să aibă performanțe mai bune la școală, îmbunătățind concentrarea și capacitatea de coordonare și de rezolvare de probleme.

Multe studii au demonstrat că persoanele care iau micul dejun tind să aibă o greutate echilibrată, față de cei care sar peste această masă. De ce? Pentru că un mic dejun sănătos te va ajuta să ții senzația de foame sub control și dacă ai început ziua cu un mic dejun sănătos, vei face alegeri mai sănătoase și pentru celelalte mese. Deși poate părea că ai un consum de calorii mai mic dacă sari peste micul dejun, nu este o strategie eficientă. Îți va fi foame și vei tinde să consumi porții mai mari la prânz și cină.

Un mic dejun echilibrat, care conține și proteine, te va ajuta să nu resimți senzația de foame până la prânz. Spre exemplu, un mic dejun care conține ouă va fi suficient de sățios și conține proteine de calitate. Studiile au arătat că persoanele care au consumat un mic dejun pe bază de ouă au avut rezultate mai bune în procesul de slăbire față de persoanele care au consumat un mic dejun bazat preponderent pe carbohidrați (sandviș-uri sau bagels), consumând mai puține calorii pe parcursul zilei.

De asemenea, studiile au arătat că un consum moderat de ouă (4-6 ouă pe săptămână) nu reprezintă niciun pericol asupra nivelului colesterolului.

Un mic dejun care conține proteine ajută la menținerea masei musculare, iar masa musculară este activă metabolic, contribuind la procesul de slăbire.

De asemenea, este indicat să includem și mic dejun-uri care să conțină cereale integrale și fibre, mic dejun-uri care să conțină lactate și fructe.

Chiar și cel mai complex mic-dejun homemade durează maxim 10-15 minute ca timp de preparare, așadar opțiunile pre-ambalate / covrigi sau patiserie sunt de evitat.

Câteva idei de mic dejun sănătos:

  •  Omletă cu legume (ardei, ceapă, ciuperci)
  •  Scrambled eggs cu roșii și brânză slabă
  •  Iaurt cu fructe de pădure
  •  1-2 crackersi integrali cu somon și castravete
  •  Terci de ovăz cu lapte vegetal și câteva nuci
  •  Ouă fierte cu puțină brânză slabă și legume

 

Oricare ar fi alegerea ta, nu sări peste micul dejun! O zi de succes începe cu o masă sănătoasă 🙂

 


 

Ești o persoană ocupată, dar vrei să slăbești sănătos, fără să pierzi timpul în bucătărie?

Am un cadou pentru tine! Îți ofer gratuit eBook-ul „10 idei de mic dejun sănătos pentru o zi plină de energie”! Apasă butonul de mai jos și urmează instrucțiunile pentru a descărca materialul gratuit!

 

 

Valentin Vasile
Valentin Vasile
Antrenor personal și specialist în nutriție sportivă. Mi-am început cariera în urmă cu mai bine de 20 ani, timp în care am ajutat mii de persoane să își atingă obiectivele de remodelare corporală. În 2010 am pus bazele a ceea ce urma să devină programul Revvolution – primul program din România care integrează conceptele de antrenament, nutriție, motivație, suport și educație nutrițională. Pentru a aduce publicului larg informații simple și ușor de înțeles despre nutriție și stil de viață sănătos, în 2012, respectiv 2017, am publicat două volume la editura Curtea Veche – Stil de viață, nu dietă și Confesiunea unui nutriționist. Mecanismele interioare ale slăbitului. Iar din anul 2019, programele mele sunt disponibile și online, pentru ca tu să te poți antrena și să ai acces la informații despre nutriție sănătoasă oriunde te-ai afla. FIT-10, Shift, Metamorefit și Revvolution Online sunt soluțiile pe care le-am creat pentru atingerea oricărui obiectiv de remodelare corporală.