Tips And Tricks Pentru Hidratarea Pe Timp De Vară - Valentin Vasile - Programe Online

Tips and Tricks pentru hidratarea pe timp de vară

Temperaturile ridicate nu crează numai discomfort, ci sunt și în pericol de a ne deshidrata, iar un procent optim de hidratare a organismului este esențial pentru buna funcționare a acestuia.

De asemenea, este important să ai un aport constant de apă pe tot parcursul zilei – nu aștepta să îți fie foarte sete, acesta este un semnal că deshidratarea începe deja să se instaleze. Dacă faci efort fizic intens sau temperatura este ridicată, corpul pierde hidratarea prin transpirație, așadar este necesar să ai un aport suplimentar de lichide pentru a păstra echilibrul.

Cum să menții un procent optim de hidratare?

  1.  Bineînțeles, primul sfat este să bei apă. Chiar dacă nu îți este sete, asigură-te că ai mereu la îndemână o sticlă sau un pahar de apă, din care să bei din când în când. De asemenea, o aplicație pe telefon sau Smartwatch care să îți trimită remindere te va ajută să nu uiți să te hidratezi.
  2.  Dar apa nu este singura care ajută la hidratare. Fructele și legumele cu un conținut mare de apă se adaugă la totalul lichidelor consumate. Printre cele mai cunoscute fructe și legume cu un conținut mare de apă sunt pepenele, castraveții, piersicile, salata verde, dovleceii, țelină, roșiile. Atenție însă la fructe – pe lângă apă, acestea conțin și fructoză, așa că dacă obiectivul tău este de slăbire / menținere, nu trebuie să depășești porția recomandată.
  3.  Bea apă infuzată – adaugă felii de lămâie sau portocală sau câteva frunze de mentă, felii de castravete sau câteva boabe de fructe de pădure într-o sticlă de apă, pentru o băutură fresh, fără zahăr.
  4.  În cazul unui efort fizic intens, stai departe de băuturile izotonice din comerț. Conțin foarte mult zahăr care îți va pune în pericol obiectivul. Optează în schimb pentru apa de cocos (fără alte adaosuri), care conține potasiu, magneziu, sodiu și calciu și te va ajuta rapid la refacerea electrolitică.
  5.  Atenție la consumul altor băuturi – cafeaua și băuturile alcoolice cauzează deshidratare, așadar nu te ajută să le consumi în cantități mari. Dacă vrei să consumi o altă băutură în afară de apă, optează pentru un ceai sau o limonadă neîndulcită.

Stay safe, stay hydrated!

 


 

Și tu îți dorești să slăbești?

Eu te pot ajuta! Află mai jos cum:

 

 

Valentin Vasile
Valentin Vasile
Antrenor personal și specialist în nutriție sportivă. Mi-am început cariera în urmă cu mai bine de 20 ani, timp în care am ajutat mii de persoane să își atingă obiectivele de remodelare corporală. În 2010 am pus bazele a ceea ce urma să devină programul Revvolution – primul program din România care integrează conceptele de antrenament, nutriție, motivație, suport și educație nutrițională. Pentru a aduce publicului larg informații simple și ușor de înțeles despre nutriție și stil de viață sănătos, în 2012, respectiv 2017, am publicat două volume la editura Curtea Veche – Stil de viață, nu dietă și Confesiunea unui nutriționist. Mecanismele interioare ale slăbitului. Iar din anul 2019, programele mele sunt disponibile și online, pentru ca tu să te poți antrena și să ai acces la informații despre nutriție sănătoasă oriunde te-ai afla. FIT-10, Shift, Metamorefit și Revvolution Online sunt soluțiile pe care le-am creat pentru atingerea oricărui obiectiv de remodelare corporală.