Cum Gestionezi Procesul De Slăbire în Perioada Pandemiei? - Valentin Vasile - Programe Online

Cum gestionezi procesul de slăbire în perioada pandemiei?

Dacă la începutul perioadei de lockdown, Internetul abunda în rețete de banana bread, iar magazinele duceau lipsă acută de stocuri de drojdie, între timp lucrurile s-au mai relaxat din acest punct de vedere. Dar viețile noastre s-au schimbat radical – munca de acasă, stresul, teama de incertitudine și necunoscut – toate și-au pus amprenta asupra alimentației și programului nostru zilnic.

Dacă până acum 10 luni mergeai pe jos în fiecare zi – până la birou, până la mașină sau până la mijloacele de transport în comun, la magazin, la o plimbare în parc, acum majoritatea persoanelor experimentează un program sedentar. Vremea neprietenoasă de afară și restricțiile ne fac să petrecem mult mai mult timp în casă. Iar în casă se află, inevitabil… frigiderul și bucătăria.

Cum controlăm relația cu mâncarea în această perioadă? Cum facem să nu pierdem controlul asupra alimentației și a cantității de mâncare pe care o consumăm?

Ei bine, cu toate aceste dezavantaje, poate fi mai ușor să slăbești în această perioadă.

Cum așa? Îmi vei spune. Însă haide să analizăm toate condițiile care ne pot ajuta să ne atingem obiectivul mult mai ușor în această perioadă:

  1. Majoritatea lucrează de acasă – ceea ce înseamnă că nu mai pierzi timpul pe drum. Poți folosi ora pe care o petreceai în trafic pentru a face antrenament măcar de 3 ori pe săptămână.
  2. De asemenea, nu mai trebuie să te complici cu pregătirea meselor pe care să le iei la birou. Ești acasă și poți pregăti o masă sănătoasă fără a te îngrijora că nu o poți transporta sau își va pierde gustul până a două zi.
  3. Există numeroase programe online de antrenament – cu sau fără accesorii. Poți face antrenamentul oricând dorești, nu mai depinzi de programul sălii, nu mai trebuie să transporți echipamentul, iar “sala” de acasă nu va fi niciodată aglomerată 🙂
  4. Îți poți organiza eficient timpul pentru a avea o alimentație echilibrată – cu siguranță ți s-a întâmplat să fii la birou și să ai foarte mult de lucru, să nu îți fi pregătit prânzul de acasă și să sari peste meșe din cauză că nu ai avut timp să mergi să mănânci.
  5. Îți poți organiza eficient cumpărăturile – nu te mai oprești la patiserie din lipsă de timp: dacă faci cumpărături și alegi alimente sănătoase, le vei avea la îndemână în frigider sau în bucătărie, iar atunci când vine ora mesei, având la dispoziție doar ingrediente “curate”, riscul de a face o alegere care să îți pună în pericol obiectivul de slăbire devine din ce în ce mai mic.

 

E drept, stresul este mai pronunțat în această perioadă. Chiar dacă ai foarte mult de lucru sau nu ai o stare tocmai optimistă, antrenamentul și alimentația sănătoasă te pot ajuta.

În primul rând, te ajută să fii mai organizat: să îți stabilești un obiectiv de remodelare corporală te va ajuta să îți disciplinezi programul și să te concentrezi și pe altceva în afară de știrile negative sau situațiile mai puțin plăcute cu care ne confruntăm zi de zi.

În plus, este iarnă – din cauza vremii, ne plimbăm din ce în ce mai puțin afară, ceea ce se traduce într-un consum caloric mai mic, poate chiar în dureri de articulații și senzație de “amorțeală” din cauza lipsei de mișcare. Câteva exerciții zilnice te vor ajuta să îți păstrezi tonusul.

Și cu toții sperăm ca vara aceasta să ne putem relua activitățile normale – vacanțe, călătorii, mers la plajă sau la piscină. Ar fi și păcat să nu profiți de această perioadă pentru a construi corpul pe care ți-l dorești! Gândește-te ce transformare uimitoare ai putea obține în aceste 6 luni!


 

Și tu îți dorești să slăbești?

Eu te pot ajuta! Află mai jos cum:

 

 

 

 

Valentin Vasile
Valentin Vasile
Antrenor personal și specialist în nutriție sportivă. Mi-am început cariera în urmă cu mai bine de 20 ani, timp în care am ajutat mii de persoane să își atingă obiectivele de remodelare corporală. În 2010 am pus bazele a ceea ce urma să devină programul Revvolution – primul program din România care integrează conceptele de antrenament, nutriție, motivație, suport și educație nutrițională. Pentru a aduce publicului larg informații simple și ușor de înțeles despre nutriție și stil de viață sănătos, în 2012, respectiv 2017, am publicat două volume la editura Curtea Veche – Stil de viață, nu dietă și Confesiunea unui nutriționist. Mecanismele interioare ale slăbitului. Iar din anul 2019, programele mele sunt disponibile și online, pentru ca tu să te poți antrena și să ai acces la informații despre nutriție sănătoasă oriunde te-ai afla. FIT-10, Shift, Metamorefit și Revvolution Online sunt soluțiile pe care le-am creat pentru atingerea oricărui obiectiv de remodelare corporală.