Valentin Vasile
  • Home
    • Despre mine
    • Rezultate
    • Aparitii media
  • Metamorefit
  • Fit-10
  • Shift
    • Avantaje program
    • Despre
    • Pret / Ce contine
    • Contact
    • Intrebari frecvente
  • Servicii și abonamente
    • Descriere Pachete
  • REVVOLUTION
  • Elite Trainer
  • Blog
  • Contact
  • Home
    • Despre mine
    • Rezultate
    • Aparitii media
  • Metamorefit
  • Fit-10
  • Shift
    • Avantaje program
    • Despre
    • Pret / Ce contine
    • Contact
    • Intrebari frecvente
  • Servicii și abonamente
    • Descriere Pachete
  • REVVOLUTION
  • Elite Trainer
  • Blog
  • Contact

Creșterea imunității

Nu cred că acest subiect are nevoie de vreo introducere. Sănătatea este la fel de importantă pentru fiecare dintre noi şi cu toate acestea de-a lungul celor peste 18 ani de când profesez ca specialist in remodelare corporală, am văzut o sumedenie de persoane care au fost dispuse să îşi dea la schimb sănătatea pentru a scurta drumul către corpul pe care şi-l doresc. Nu am să vă spun decât că există o vorbă cum că nu există drum scurt către nicio destinaţie spre care merită să te îndrepţi. Când vine vorba de corpul şi de sănătatea noastră întotdeauna aşa e. Sănătatea trebuie să fie baza tuturor deciziilor voastre când vine vorba de alimentaţie si sport.  Surplusul de kilograme ar trebui să fie în primul rând un semnal de alarmă că ceva nu funcţionează aşa cum trebuie în corpul vostru, că pe undeva echilibrul atât de complex al organismului se şubrezeşte. Avem nevoie să fim sănătoşi, ca să fim în formă, să arătăm bine și să fim energici pentru a putea face toate celelalte lucruri pe care ni le dorim. Acestea sunt câteva din motivele pentru care m-am hotărât ca astăzi să vorbim despre cum să avem un sistem imunitar antrenat perfect şi o sănătate de fier.

Primul pas pe care trebuie să îl facem pentru a avea un sistem imunitar puternic este să avem o alimentaţie variată şi echilibrată. Nutrienţii de care are nevoie sistemul nostru imunitar sunt acizii graşi esenţiali omega 3, nutrienţi din alimentele probiotice, vitaminele antioxidante (A, C, E), fitonutrienţii şi mineralele. Pe scurt consumul de peşte, legume cât mai intens colorate (morocovul, ardeiul gras), seminţele (in, cânepa), carnea roşie, iaurtul şi kefirul, ustoriul şi ceapa, fructele de pădure, căpşunile şi zmeura sunt aliaţii noştri dacă ne dorim o sănătate de fier.

Acizii graşi esenţiali Omega 3

Câteva lucruri importante de ştiut despre aceşti nutrienţi este că au rol antiinflamator, fac parte din compoziţia creierului (în proporţie de 60%) şi sunt cel mai bun combustibil pentru acesta, elimină durerile articulare, protejează inima,  se comportă ca un pansament pentru stomac împiedicând absorbţia grăsimilor rele, îmbunătăţesc circulaţia vasculară şi scad aritmiile, normalizează nivelul colesterolului. Astfel un consum optim de Omega 3 ne protejează de o suită de boli cardiovasculare, ameliorează simptomatologia bolilor autoimune şi scad riscul de tromboză. Aceşti acizi nu sunt sintetizaţi în mod natural de către organism de aceea aportul lor din alimentaţie este obligatoriu. Se găsesc în somon, nuci, seminţe de in, migdale şi soia.

Lactatele probiotice

Peste jumătate din procesele de apărare ale organismului pe care le întreprinde sistemul nostru imunitar au loc în intestin, şi se bazează pe coloniile numeroase de bacterii care populează intestinul. Aceste bacterii contribuie la menţinerea echilibrului digestiv, combat bacteriile patogene (care ar putea cauza îmbolnăvirea), blochează procesul inflamator, îmbunătăţesc intoleranţa la lactoză şi alte alergii, protejează împotriva cancerului de tub digestiv, scad frecvenţa infecţiilor urinare şi vaginale la femei, scad colesterolul din sânge şi stimulează activitatea sistemului imunitar intestinal. Cel mai bun mod de a primi aceste bacterii benefice din alimentaţie este consumarea de lactate fermentate (ex kefir) şi iaurturi probiotice.

Vitaminele antioxidante

Procesul accelerat de îmbătrânire la care suntem supuşi în zilele noastre, şi cu care bunicii noştri nu s-au confruntat, se datorează radicalilor liberi pe care îi introducem în corpul nostru odată cu aerul poluat sau alimentele contaminate chimic. Radicalii liberi provoacă reacţii oxidative în organism şi exercită acţiuni nocive asupra tuturor celulelor din corpul nostru. Vitaminele antioxidante, A,C, E au rolul de a neutraliza acţiunile radicalilor liberi, de  a încetini procesul de îmbătrânire, de a reface mucoasa intestinală, menţine integritatea pielii, de a favoriza fabricarea de noi anticorpi şi de a ne proteja împotriva bolilor cardiovasculare. Vitamina A se găseşte în cantităţi îndestulătoare în ficat, peşte, lapte, unt, brânză, ouă, smântână, spanac, broccoli, ardei gras, morcov, caise şi pepene galben. Vitamine C se găseşte în ardei gras, frunzele de salată, varză, broccoli, pătrunjel, roşii, kiwi, citrice, căpşuni şi pepene galben. Vitamina E se găseşte în special în seminţe, uleiuri vegetale, nuci şi alune, cereale integrale, avocado şi ouă.

Fitonutrienţii

Fitonutrienţii sunt substanţele active din fructe şi legume care ne protejează organismul de hipertensiune, diabet, cancer, infarct şi accident vascular cerebral. Fitonutrienţii scad cu până la 50% riscul de a avea aceste boli prin faptul că au efecte pozitive în menţinerea echilibrului hormonal, protejează inima, scad nivelul colesterolului dn sânge şi asigură soliditatea oaselor. Fitonutrienţii se găsesc mai ales în legume, fructe şi cereale de tot felul, fasole şi mazăre, seminţe, nuci, alune şi condimente. O categorie specială de fitonutrienţi sunt flavonoidele care neutralizează efectul substanţelor canceriggene din organism. Acestea se găsesc în mure, stafide, caise, cireşe, struguri, citrice, prune, pepene galben, ardei gras, ceapă, măsline, ţelină, cafea, cacao, ceai negru şi verde, vin roşu.

Mineralele

Nu este prima dată când  scriu despre aceste minerale, ele au un rol esenţial atât în procesul de slăbire şi menţinere a greutăţii corporale, cât şi în creşterea rezistenţei la îmbolnăvire a organismului. Este vorba despre zinc, seleniu, cupru şi fier. Pentru un aport optim de minerale vă recomand să consumaţi cu încredere peşte şi fructe de mare, cereale integrale, leguminoase (fasole, linte, mazăre), nuci şi alune, orez brun, legume cu frunze verzi şi fructe .

Un stil de viaţă care va duce la creşterea imunităţii presupune să consumaţi alimente cât mai variate, cantităţi mari de legume şi fructe, peşte gras de cel puţin 2 ori pe săptămână, să consumaţi ceaiuri cât mai des, să limitaţi consumul de alcool şi tutun, să faceţi sport cu regularitate şi niciodată să nu mâncaţi mai multe decât aveţi nevoie; raţia calorică trebuie adaptată întocmai nevoilor organismului vostru. Poate părea greu să aplicaţi toate aceste măsuri deodată, dar dacă le veţi integra una câte una în stilul vostru de viaţă, peste un an veţi fi mai sănătoşi, mai frumoşi, mai în formă şi mai energici. Tu cu ce începi?

 

Sursă imagine: Google Images

acizi esentiali acizi omega 3 boli autoimune cresterea imunitatii cupru dieta pentru cresterea imunitatii fitonutrienti grasimi bune imunitate lactate probiotice minerale radicali liberi seleniu vitamine antioxidante
Previous StoryMâncăruri care ard grăsimea
Next StoryCe să mănânci înainte și după antrenament

Leave your comment Cancel Reply

(will not be shared)

SEARCH BLOG

FRESH POSTS

  • 7 sfaturi pentru a evita efectul de balonare
  • Alimentația pentru un abdomen bine definit
  • Teoria combinării alimentelor – mit sau realitate?
  • Cum poți controla senzația de foame?
  • 11 Alimente care nu trebuie să îți lipsească din frigider și cămară

ARCHIVES

  • noiembrie 2021 (1)
  • septembrie 2021 (2)
  • august 2021 (2)
  • mai 2021 (1)
  • aprilie 2021 (3)
  • martie 2021 (4)
  • februarie 2021 (4)
  • ianuarie 2021 (3)
  • decembrie 2020 (3)
  • noiembrie 2020 (4)
  • octombrie 2020 (4)
  • septembrie 2020 (2)
  • august 2020 (2)
  • iulie 2020 (2)
  • iunie 2020 (5)
  • mai 2020 (4)
  • aprilie 2020 (12)
  • martie 2020 (8)
  • februarie 2020 (12)
  • ianuarie 2020 (10)

TAG CLOUD

10 super-alimente accelerarea metabolismului acizi omega 3 alimentație sănătoasă alimente bogate in proteine antrenament arderea grasimilor calciu calorii carbohidrati cardio cartof dulce cum pot sa asimilez calciu cum sa nu te ingrasi deficienta de vitamina d detoxifiere dieta dieta hipocalorica diete expunerea la soare fat burn febra musculara fibre fitness fixarea calciului in organism foamea emotionala grasimi hidratare iaurt imunitate incetinirea metabolismului mancaruri care ard grasimea metabolism motivatie nutrienti oua pH program de slăbit proteine slabire slăbit somon sursa de calciu vitamina D zahar
  • Home
  • Shift
  • Fit-10
  • Blog
  • Contact

©2022 Valentin Vasile. Toate drepturile rezervate.
Un site de TheWebDevTeam.com.