Valentin Vasile
  • Home
    • Despre mine
    • Rezultate
    • Aparitii media
  • Metamorefit
  • Fit-10
  • Shift
    • Avantaje program
    • Despre
    • Pret / Ce contine
    • Contact
    • Intrebari frecvente
  • Servicii și abonamente
    • Descriere Pachete
  • REVVOLUTION
  • Elite Trainer
  • Blog
  • Contact
  • Home
    • Despre mine
    • Rezultate
    • Aparitii media
  • Metamorefit
  • Fit-10
  • Shift
    • Avantaje program
    • Despre
    • Pret / Ce contine
    • Contact
    • Intrebari frecvente
  • Servicii și abonamente
    • Descriere Pachete
  • REVVOLUTION
  • Elite Trainer
  • Blog
  • Contact

Alimente acide sau alcaline

Aciditatea sau alcalinitatea alimentelor este exprimată prin valoarea pH-ului – alimentele cu pH între 0 și 7 sunt acide, iar cele cu pH între 7 și 14 sunt alcaline. Apa distilată are pH neutru: 7.

În organism, mediul din anumite organe poate fi acid sau alcalin: sângele este ușor alcalin, cu pH între 7.35-7.45, în timp ce stomacul, de exemplu, are un pH acid care ajută la digestie.

Organismul are propriile sale mecanisme de a-și regla nivelul pH-ului; atunci când pH-ul organismului devine acid, poate fi un semnal că există anumite probleme de sănătate ale rinichilor, plămânilor sau chiar semnale de diabet.

Nu există studii care să ateste faptul că alimentele cu pH acid afectează nivelul pH-ului sângelui, însă consumul alimentelor alcaline poate ajuta la limitarea pierderii masei musculare. Consumul alimentelor prea acide poate cauza probleme la nivelul rinichilor. Prea mult acid poate cauza deteriorarea masei musculare și a oaselor. Dacă ai o alimentație sănătoasă și echilibrată, atunci nu trebuie să te îngrijorezi cu privire la alimentele ușor acide.

Alimente acide (cu pH sub 4.6):

–              Unele produse lactate, precum brânzeturile

–              Peștele și fructele de mare

–              Alimentele procesate bogate în sodiu

–              Carnea

–              Băuturile carbogazoase

–              Anumite alimente bogate în amidon, precum orezul, granola etc

–              Suplimentele cu proteine

Un caz aparte îl constituire fructele și legumele – deși au pH acid în starea lor naturală, de fapt acestea alcalinizează organismul în urma digestiei.

Prunele, strugurii, rodia, afinele, ananasul, merele, piersicile, bananele, portocalele, roșiile – deși au pH acid, prin digestie nu produc acidifierea organismului, ci alcalinizarea acestuia. Atenție însă – în cazul în care suferi de afecțiuni gastro-intestinale, precum ulcer sau reflux gastric, aciditatea inițială a acestor alimente poate înrăutăți simptomele acestor afecțiuni.

Din lista legumelor cu pH acid care alcalinizează organismul, putem aminti: varza, sfecla, ciupercile, spanacul, castraveții, cartofii, dovleacul etc.

Dacă nu dorești să consumi alimente acide, atunci ar trebui să renunți la băuturile carbogazoase, atât la sucuri, cât și la apa minerală. Apa plată este cea mai bună opțiune.

Organismul are propriile sale mecanisme de reglare a pH-ului, așadar alimentele nu influențează semnificativ pH-ul sângelui, însă o alimentație prea acidă poate cauza anumite probleme digestive sau ale sistemului excretor. Alimentația echilibrată, precum și consumul legumelor și al fructelor este cea mai bună cale pentru un corp sănătos.

acid alcalin pH
Previous StoryTop alimente bogate în fibre
Next StoryMic ghid de “supraviețuire” pentru masa de Paște

Leave your comment Cancel Reply

(will not be shared)

SEARCH BLOG

FRESH POSTS

  • 7 sfaturi pentru a evita efectul de balonare
  • Alimentația pentru un abdomen bine definit
  • Teoria combinării alimentelor – mit sau realitate?
  • Cum poți controla senzația de foame?
  • 11 Alimente care nu trebuie să îți lipsească din frigider și cămară

ARCHIVES

  • noiembrie 2021 (1)
  • septembrie 2021 (2)
  • august 2021 (2)
  • mai 2021 (1)
  • aprilie 2021 (3)
  • martie 2021 (4)
  • februarie 2021 (4)
  • ianuarie 2021 (3)
  • decembrie 2020 (3)
  • noiembrie 2020 (4)
  • octombrie 2020 (4)
  • septembrie 2020 (2)
  • august 2020 (2)
  • iulie 2020 (2)
  • iunie 2020 (5)
  • mai 2020 (4)
  • aprilie 2020 (12)
  • martie 2020 (8)
  • februarie 2020 (12)
  • ianuarie 2020 (10)

TAG CLOUD

10 super-alimente accelerarea metabolismului acizi omega 3 alimentație sănătoasă alimente bogate in proteine antrenament arderea grasimilor calciu calorii carbohidrati cardio cartof dulce cum pot sa asimilez calciu cum sa nu te ingrasi deficienta de vitamina d detoxifiere dieta dieta hipocalorica diete expunerea la soare fat burn febra musculara fibre fitness fixarea calciului in organism foamea emotionala grasimi hidratare iaurt imunitate incetinirea metabolismului mancaruri care ard grasimea metabolism motivatie nutrienti oua pH program de slăbit proteine slabire slăbit somon sursa de calciu vitamina D zahar
  • Home
  • Shift
  • Fit-10
  • Blog
  • Contact

©2022 Valentin Vasile. Toate drepturile rezervate.
Un site de TheWebDevTeam.com.