Alimentație Sănătoasă Din Bucătăria Internațională - Valentin Vasile - Programe Online

Alimentație sănătoasă din bucătăria internațională

Partea 1: Bucătăria italiană

Și tu ai senzația că pentru a slăbi trebuie să mănânci doar piept de pui la grătar cu salată? Și că trebuie să îți iei adio de la mesele cu specific internațional, italian, grecesc, turcesc, arăbesc sau asiatic?

Nu este adevărat – și aceste bucătării au numeroase preparate care sunt foarte sănătoase și pot fi incluse în alimentația de slăbire!
Dacă discutăm despre bucătăria italiană, atunci primul lucru care ne vine în minte este cu siguranță pizza! Pizza nu ar trebui să se găsească în meniul tău de slăbit decât ca cheat meal și nu mai mult de 1-2 felii, însă sunt numeroase alte opțiuni:

Salata caprese – acest aperitiv delicios conține mozzarella, roșii, busuioc și puțin ulei de măsline. Este perfect pentru micul dejun sau o cină ușoară!

Retete diverse 17

Parmigiana – vinete, sos de roșii, parmezan. Te poți bucura de această masă la cină dacă alegi să prepari vinetele pe grătar și să limitezi cantitatea de brânză.

5 retete cu vinete

Bruschette cu roșii – poți înlocui pâinea cu crackerși de secară și să te bucuri de acest aperitiv la micul dejun.

Retete diverse 16

Caponata Siciliana – o rețetă perfectă chiar dacă nu consumi carne – conține multe legume, însă are o aromă deosebită datorită caperelor și ierburilor aromatice.Retete diverse 8

Pui cu pesto – sosul pesto poate fi folosit și la alte preparate în afară de paste! Prepară o salată cu pui la cuptor sau la grill pe care să îl asezonezi cu 1-2 lingurițe de pesto, roșii cherry și puțin parmezan.

Retete diverse 18

Bonus: Paste! Dacă folosești paste din năut sau din linte (le găsești la raionul de produse bio din supermarket sau la diverse magazine online), te poți bucura de o porție de paste! Combinațiile corecte sunt cele cu legume, deci te poți bucura de paste cu sos de roșii picant sau paste primavera cu legume, dar și în combinație cu fructe de mare.

 

Acestea sunt doar câteva exemple de mese sănătoase pe care le vei regăsi și în planurile alimentare din programul online de antrenament și nutriție! Vrei să lucrăm împreună? Te aștept în program!


 

Și tu îți dorești să slăbești?

Eu te pot ajuta! Află mai jos cum:

 

 

Valentin Vasile
Valentin Vasile
Antrenor personal și specialist în nutriție sportivă. Mi-am început cariera în urmă cu mai bine de 20 ani, timp în care am ajutat mii de persoane să își atingă obiectivele de remodelare corporală. În 2010 am pus bazele a ceea ce urma să devină programul Revvolution – primul program din România care integrează conceptele de antrenament, nutriție, motivație, suport și educație nutrițională. Pentru a aduce publicului larg informații simple și ușor de înțeles despre nutriție și stil de viață sănătos, în 2012, respectiv 2017, am publicat două volume la editura Curtea Veche – Stil de viață, nu dietă și Confesiunea unui nutriționist. Mecanismele interioare ale slăbitului. Iar din anul 2019, programele mele sunt disponibile și online, pentru ca tu să te poți antrena și să ai acces la informații despre nutriție sănătoasă oriunde te-ai afla. FIT-10, Shift, Metamorefit și Revvolution Online sunt soluțiile pe care le-am creat pentru atingerea oricărui obiectiv de remodelare corporală.