Adevăruri Despre Procesul De Slăbire - Valentin Vasile - Programe Online

Adevăruri despre procesul de slăbire

Pierderea în greutate poate fi un proces frustrant în timp. Procesul de ardere a grăsimii poate fi mai lent decât asteptările.

În ciuda tuturor măsurilor luate, antrenamente cardio, alimentație sănătoasă, strategii de timing al meselor, primul lucru care îți vine în gând este că metabolismul este de vină, că acest lucru interferează cu efortul de a arde grăsime eficient și că nu mai este o chestiune ce se poate controla, însă în cele mai multe cazuri, frustrarea este creată din cauza neînțelegerii sau ignorarea adevărului despre procesul de remodelare corporală.

Uneori adevărul este greu de acceptat și este neplăcut atunci când îți transferă responsabilitatea de a ieși din zona de confort, dar odată ce accepți, conștientizezi și aplici metodele corecte, chiar dacă nu va fi ușor, vei vedea rezultate.

Am să îți scriu despre câteva adevăruri despre procesul de slăbire.

 

  1. Prea multă mâncare sănătoasă te poate îngrășa

Slăbirea se realizează atunci când există un deficit caloric, însă unele diete sau planuri alimentare merg pe premisa conform căreia atât timp cât mănânci sănătos sau doar anumite alimente sănătoase, neprocesate, cu densitate nutrițională și puțin calorice, ai scăpat de matematica caloriilor, că nu mai trebuie să ții cont de ele.

Îți este cunoscută expresia „Mănânc sănătos, dar nu slăbesc?”

Poți mânca sănătos, însă dacă mănânci mai multe calorii decât consumi te vei îngrășa.

ADEVĂRUL: ALIMENTELE SĂNĂTOASE NU TE SLĂBESC, TE AJUTĂ SĂ FI MAI SĂNĂTOASĂ, ÎNSĂ DOAR DEFICITUL CALORIC TE AJUTĂ SĂ SLĂBESTI.

 

  1. Mănânci mai multe calorii decât crezi.

Aproape toți oamenii mănâncă mai mult decât cred. De ce? Pentru că majoritatea persoanelor nu știu câte calorii conțin cu adevărat produsele pe care le mănâncă. Este greu de apreciat câte calorii au mesele la restaurant sau mâncarea gătită acasă. Desigur că există persoane care adoptă un stil de viață sănătos alimentar, sunt preocupați de calorii, de alimente sănătoase, cunosc proprietățile alimentelor, cântăresc și calculează, însă nu la ei fac referire.

 

ADEVĂRUL:  DACĂ NU CALCULEZI CALORIILE ȘI NU ȘTII EXACT CÂTE CONSUMI ZILNIC, DAR MERGI PE PREMISA CĂ ESTE SUFICIENT SĂ APRECIEZI DIN OCHI, AFLĂ CĂ PESTE 47% DIN PERSOANELE CARE AU PARTICIPAT LA UN STUDIU AU ESTIMAT CĂ AU MÂNCAT CU CU 51% MAI PUȚIN DECÂT ÎN REALITATE.

Deci, dacă nu slăbesti, înseamnă că apreciezi greșit câte calorii mănânci.

 

  1. Crezi că arzi mai multe calorii decât în realitate.

De fapt, de cele mai multe ori estimăm greșit câte calorii ardem versus câte calorii consumăm. Nu puține persoane merg pe premisa că la un antrenament de o oră se ard sute de calorii, raportându-se la cât de obosite se simț sau la cât de mult au transpirat.

ADEVĂRUL: ÎN REALITATE, LA UN ANTRENAMENT FUNCȚIONAL DE 50 MINUTE SE POT ARDE 250-350 CALORII LA FEMEI , DAR SE APRECIAZĂ UN CONSUM MAI MARE , DE 400-500 CALORII. Desigur, în funcție de intensitate, tipul de antrenament, compoziție corporală, numărul de calorii arse diferă, însă s-a dovedit științific că de cele mai multe ori estimăm că ardem mai multe calorii decât în realitate.

Așadar, pentru rezultate maxime în cel mai scurt timp, trebuie să investești timp și să acorzi atenție în organizarea meselor și în  efectuarea antrenamentelor. Chiar dacă la început vei ieși din zona de confort, îndată ce rezultatele vor apărea, vei constata că a meritat efortul.


 

Și tu îți dorești să slăbești?

Eu te pot ajuta! Află mai jos cum:

 

 

Photo by Jason Briscoe on Unsplash

Valentin Vasile
Valentin Vasile
Antrenor personal și specialist în nutriție sportivă. Mi-am început cariera în urmă cu mai bine de 20 ani, timp în care am ajutat mii de persoane să își atingă obiectivele de remodelare corporală. În 2010 am pus bazele a ceea ce urma să devină programul Revvolution – primul program din România care integrează conceptele de antrenament, nutriție, motivație, suport și educație nutrițională. Pentru a aduce publicului larg informații simple și ușor de înțeles despre nutriție și stil de viață sănătos, în 2012, respectiv 2017, am publicat două volume la editura Curtea Veche – Stil de viață, nu dietă și Confesiunea unui nutriționist. Mecanismele interioare ale slăbitului. Iar din anul 2019, programele mele sunt disponibile și online, pentru ca tu să te poți antrena și să ai acces la informații despre nutriție sănătoasă oriunde te-ai afla. FIT-10, Shift, Metamorefit și Revvolution Online sunt soluțiile pe care le-am creat pentru atingerea oricărui obiectiv de remodelare corporală.