5 Lucruri Surprinzătoare Pe Care Ar Trebui Să Le Faci Dacă Vrei Să Slăbești! - Valentin Vasile - Programe Online

5 lucruri surprinzătoare pe care ar trebui să le faci dacă vrei să slăbești!

1. Mănâncă mai mult – dietele drastice nu dau rezultate.

Chiar dacă pe cântar ai cu câteva kilograme în minus în urma unei astfel de diete, cel mai probabil pierzi apă, conținut intestinal și masă musculară. Dacă mănânci prea puțin, nu vei face altceva decât să îți încetinești metabolismul, iar îndată ce vei reveni la alimentația normală, te vei îngrășa chiar mai mult. În plus, pierzi masă musculară – cu cât ai masă musculară mai dezvoltată, cu atât corpul tău arde mai multe calorii. Desigur, nu trebuie să mănânci alimente nesănătoase, ci să faci alegeri corecte în raport cu obiectivul tău.

2. Surprinzător sau nu – renunță la sesiunile lungi de cardio!

Am explicat aici (Vezi videoclipul) – de ce nu sunt atât de eficiente pentru slăbire. Dacă îți place să alergi, combină antrenamentele de alergare cu antrenament funcțional și cu antrenament cu greutăți. Această este cea mai eficientă combinație pentru slăbire. În programul online ai 3 antrenamente diferite a câte 30 minute, în fiecare săptămână, pe care le poți face la ține acasă, fără echipament sau sesiuni zilnice de 10 minute, în programul FIT-10.

3. Renunță la cântar!

Să te cântărești zilnic este că și cum ai privi iarba să vezi cum crește. Nu vei observa diferențe prea mari de la o zi la alta, nu-i așa? Mult mai eficient este să îți iei măsuratorile cu ajutorul unui metru de croitorie. Chiar dacă numărul de kilograme va rămâne același, urmând un program corect de alimentație și antrenament, compoziția ta se va schimba, ceea ce se va traduce în mai puțini centimetri în talie, coapse, șolduri etc

4. Organizează-ți programul de mese și antrenament

La început de săptămână, organizează-ți într-un tabel ceea ce urmează să mănânci și zilele în care vei face antrenament. Dacă scrii aceste lucruri, te vor motiva să le respecți și să nu ieși din program. Fă-ți cumpărăturile din timp și organizează-ți mesele pentru a două zi. Să prepari o friptură la cuptor și o garnitură de legume îți va luă mai puțin decât să ieși în fiecare zi să îți cumperi mâncare de la restaurant. În plus, astfel poți controla cantitățile și ingredientele folosite. Poți prepară o cantitate mai mare pentru 2-3 meșe, ceea ce te ajută să economisești timp și să nu cedezi tentațiilor atunci când îți este foame și simți că ai mânca orice. Un plan alimentar îți va fi de mare ajutor, precum cel pe care îl primești în programul Revvolution Online.

5. Nu renunța la gustări

O gustare sănătoasă, precum un fruct sau un pumn de nuci, luată la 2-3 ore față de mesele principale, te va ajută să gestionezi mult mai bine senzația de foame care poate apărea dacă trece un timp îndelungat între mesele principale. Dacă îți este foarte foame, e mult mai ușor să pierzi controlul porțiilor și să mănânci mai mult decât ai avea nevoie. În plus, fructele sunt o variantă sănătoasă de aliment dulce. Absorbția fructozei este mult mai lentă datorită fibrelor din fructe, ceea ce îți permite să le consumi la prima gustare a zilei fără să îți pui în pericol obiectivul.

Implementează aceste schimbări și vei vedea că rezultatele încep să apară. Nu este greu să îți atingi obiectivul dacă urmezi câțiva pași simpli. Secretul este să nu renunți și să faci din aceste obiceiuri un stil de viață pe termen lung. Mult succes!

 


 

Și tu îți dorești să slăbești?

Eu te pot ajuta! Află mai jos cum:

 

 

Valentin Vasile
Valentin Vasile
Antrenor personal și specialist în nutriție sportivă. Mi-am început cariera în urmă cu mai bine de 20 ani, timp în care am ajutat mii de persoane să își atingă obiectivele de remodelare corporală. În 2010 am pus bazele a ceea ce urma să devină programul Revvolution – primul program din România care integrează conceptele de antrenament, nutriție, motivație, suport și educație nutrițională. Pentru a aduce publicului larg informații simple și ușor de înțeles despre nutriție și stil de viață sănătos, în 2012, respectiv 2017, am publicat două volume la editura Curtea Veche – Stil de viață, nu dietă și Confesiunea unui nutriționist. Mecanismele interioare ale slăbitului. Iar din anul 2019, programele mele sunt disponibile și online, pentru ca tu să te poți antrena și să ai acces la informații despre nutriție sănătoasă oriunde te-ai afla. FIT-10, Shift, Metamorefit și Revvolution Online sunt soluțiile pe care le-am creat pentru atingerea oricărui obiectiv de remodelare corporală.