10 Super-alimente care te ajută să îți remodelezi corpul
Am primit deseori întrebarea: ce e de făcut pentru a avea abdomenul perfect plat şi tonifiat. Aşadar m-am hotărât să scriu un articol în care dezbatem ce alimente ne ajută să atingem acest obiectiv.
De reţinut de la început este faptul că pentru a avea un abdomen ca de pe coperţile revistelor trebuie să ai un corp per total foarte tonifiat. Grăsimea din jurul abdomenului este ultima care va fi arsă în procesul de slăbire, iar muşchii abdominali vor fi primii acoperiţi de un strat pufos de grăsime dacă vei trişa cu alimentaţia. Concluzia – pentru un abdomen plat trebuie să creşti calitatea mâncării pe care o consumi, să scazi numărul caloriilor şi să faci cel puţin 3 şedinţe de fitness pe săptămână.
Următoarele alimente îţi vor mări eficienţa antrenamentelor pentru abdomen, vor îmbunătăţi tranzitul intestinal, eliminând astfel senzaţia de balonare şi vor intensifica arderile metabolice.
Alunele
Conţin proteine vegetale, fibre, vitamina E – care este un antioxidant foarte puternic. Alunele sunt o sursă importantă de magneziu, care are rolul de a menţine calitatea ţesutului muscular şi de a controla nivelul zahărului din sânge. Un nivel de zahăr în sânge constant este asociat cu un apetit pe măsura nevoilor nutritive ale corpului tău, prevenind astfel riscul supraalimentării şi luării în greutate.
Dar argumentul care ar trebui să te convingă definitiv să incluzi în alimentaţia ta zilnică o porţie de nuci este faptul că au proprietatea de a reduce absorbţia grăsimilor. Astfel chiar dacă conţin grăsimi vegetale acestea nu vor fi asimilate, făcând din alunele crude gustarea perfectă pe timp de dietă. Porţia zilnică este de aproximativ 20 de alune, care conţin 160 de calorii.
Ouăle
Nutriţioniştii au căzut de acord că albuşul ouălor este una din sursele cele mai înalt calitative de proteine. Ouăle sunt un aliment de nelipsit datorită conţinutului lor ridicat de aminoacizi esenţiali (proteinele de care corpul tău are nevoie pentru a construi celule noi ). Datorită amestecului de proteine şi grăsimi, ouăle sunt perfecte pentru micul dejun. Corpul tău va avea nevoie de 2-3 ore pentru a descompune proteinele din ouă în aminoacizi, dând astfel o senzaţie de saţietate timp îndelungat.
Merele
Sunt un aliment despre ale căror beneficii s-au scris sute de articole. Sunt o sursă bună de antioxidanţi cu rol în prevenţia anumitor boli, au un conţinut ridicat de fibre care îmbunătăţesc digestia, au un conţinut de 85% apă – lucru care le face un aliment cu foarte puţine calorii dar care oferă o senzaţie îndelungată de saţietate și au proprietatea de a reduce nivelul colesterolului.
Fructele de pădure
Nu ar trebui să lipsească din alimentaţia niciunei persoane care îşi doreşte un corp tonifiat şi fără grăsime, dar nu numai. Dacă obiectivele tale sunt să îţi vizitezi cât mai rar medicul, fructele de pădure sunt primele care trebuie puse pe lista de cumpărături. Valoarea acestor alimente este dată de 2 dintre proprietăţile lor – conţinutul ridicat de fibre şi conţinutul ridicat de antioxidanţi. Fibrele sunt nutrienţii mei preferaţi, imediat după proteine. Motivul este simpluȘ cu cât mai multe fibre mănânci, cu atât mai puţine grăsimi va absorbi corpul tău.
Fibrele au proprietatea de a transporta grăsimile ajunse în stomac, înainte ca acestea să fie procesate şi transformate în depozite de rezervă. Antioxidanţii trebuie incluşi în cantităţi cât mai mari în alimentaţia de zi cu zi, datorită proprietăţii lor recunoscute de a preveni cancerul şi bolile cronice, dar şi pentru că îmbunătăţesc fluxul sangvin şi astfel măresc eficienţa antrenamentelor.
Frunze verzi
Toate alimentele care au frunze verzi (salata, spanacul, broccoli etc) sunt surse importante de fibre şi antioxidanţi. Spre exemplu o porţie de spanac are doar 40 de calorii, valoarea aproape neglijabilă până şi în cazul unui aport caloric de dietă de aproximativ 1200 de calorii per zi. Majoritatea alimentelor cu frunze verzi sunt şi o sursă importantă de calciu, care are rol în contracţia musculară. Cu alte cuvinte o porţie zilnică de salată te va ajuta să ai antrenamente mai intense şi mai eficiente. Porţia ideală pe zi este de 3 serviri. Le poţi mânca fie ca salate sau în supe de verdeţuri.
Iaurtul
Este alimentul ideal pentru perioadele în care faci antrenamente de definire, dar mai ales pe timpul iernii. Culturile de bacterii prezente în iaurt îţi vor menţine sănătatea întregului sistem digestiv, prevenind astfel constipaţia şi balonările şi vor da abdomenului tău aspectul plat pe care ţi-l doreşti. Iaurturile sunt o sursă importantă de proteină, fiind astfel prietenele noastre când vrem să ardem ultimele kilograme de grăsime din jurul abdomenului. Să nu uităm că 30% din aportul caloric al proteinelor va fi consumat chiar pentru digestia acestora.
Somonul
Este o sursă foarte importantă de acizi graşi omega 3, atât de importanţi pentru sănătatea organismului nostru. Somonul este un aliment recunoscut şi pentru proprietatea sa de a accelera metabolismul şi de a îmbunătăţi reacţia insulinică a organismului tău.
Quinoa
Este un aliment grozav. Este o pseudo-cereală originară din America de Sud, bogată în proteine şi cu un conţinut redus de amidon. Poate fi folosită la gătit, fiind un excelent înlocuitor pentru orez.
Se regăsesc alimentele menționate mai sus și în alimentația ta?
Și tu îți dorești să slăbești?
Eu te pot ajuta! Află mai jos cum: