Beneficiile Antrenamentului Asupra Imunității - Valentin Vasile - Programe Online

Beneficiile antrenamentului asupra imunității

Antrenamentul este benefic pentru imunitate în numeroase moduri. În primul rând, scade nivelul globulelor albe din sânge. Un nivel crescut al globulelor albe indică o infecție în organism. De asemenea, poate fi un indiciu pentru o problemă de inimă.

Cercetările au arătat că antrenamentul constant ajută sistemul imunitar și previne îmbătrânirea organismului; efectul pozitiv este și mai pronunțat la persoanele cu o vârstă mai înaintată.

Un alt studiu a arătat că antrenamentul ajută la prevenirea infecțiilor respiratorii și reduce inflamațiile de la nivelul tractului respirator.

Antrenamentul ajută la reducerea inflamației cronice din corp. Acest tip de inflamație cronică apare de cele mai multe ori din cauza unei alimentații precare și poate conduce la efecte negative pe termen lung, precum diabet sau alte afecțiuni.

 

Cercetările au demonstrat că obezitatea afectează funcția imună a organismului, întrucât obezitatea se află în strânsă legătură cu inflamația cronică. Antrenamentul ajută la menținerea unei greutăți optime, ceea ce scade inflamația din corp, precum și riscurile asociate.

 

Ce tip de activitate fizică ajută organismul să lupte cu infecția și alți factori nocivi? Rezultatele au arătat că și un program moderat de exerciții aduce beneficii, ceea ce reprezintă vești bune pentru cei care nu sunt fani ai antrenamentelor intense.

Așadar, antrenamentul și exercițiile fizice aduc doar beneficii.

Nu mai amâna momentul și antrenează-te – chiar dacă faci exerciții ușoare de 2-3 ori pe săptămână, rezultatele nu vor întârzia să apară!

 

Antrenament ușor pentru acasă


 

Și tu îți dorești să slăbești?

Eu te pot ajuta! Află mai jos cum:

 

 

 

Photo by Angelos Michalopoulos on Unsplash

Valentin Vasile
Valentin Vasile
Antrenor personal și specialist în nutriție sportivă. Mi-am început cariera în urmă cu mai bine de 20 ani, timp în care am ajutat mii de persoane să își atingă obiectivele de remodelare corporală. În 2010 am pus bazele a ceea ce urma să devină programul Revvolution – primul program din România care integrează conceptele de antrenament, nutriție, motivație, suport și educație nutrițională. Pentru a aduce publicului larg informații simple și ușor de înțeles despre nutriție și stil de viață sănătos, în 2012, respectiv 2017, am publicat două volume la editura Curtea Veche – Stil de viață, nu dietă și Confesiunea unui nutriționist. Mecanismele interioare ale slăbitului. Iar din anul 2019, programele mele sunt disponibile și online, pentru ca tu să te poți antrena și să ai acces la informații despre nutriție sănătoasă oriunde te-ai afla. FIT-10, Shift, Metamorefit și Revvolution Online sunt soluțiile pe care le-am creat pentru atingerea oricărui obiectiv de remodelare corporală.