"Nu Am Timp Să Merg La Sală, Dar Nu Mă Pot Motiva Să Fac Antrenament Online Acasă". Care E Soluția? - Valentin Vasile - Programe Online

„Nu am timp să merg la sală, dar nu mă pot motiva să fac antrenament online acasă”. Care e soluția?

Chiar dacă nu ai posibilitatea de a merge la sală, nu înseamnă că nu trebuie să te antrenezi. Antrenamentele online pot fi foarte distractive și acasă – în plus, nu depinzi de un program fix, le poți face oricând dorești.

Antrenamentele online sunt, de cele mai multe ori, fără accesorii, astfel încât nu ai nevoie să îți echipezi casă cu gantere, discuri sau alte dispozitive care ocupă mult spațiu, ci ai nevoie doar de o saltea.

În plus, nu mai pierzi timpul pe drum – durează maxim 2 minute să te echipezi și să te apuci de treabă!

Nu este aglomerat – ești doar tu cu tine, într-un spațiu comfortabil.

Și dacă toate argumentele de mai sus nu te-au convins că antrenamentele online sunt cea mai bună variantă, iată câteva argumente care te vor face să te decizi să te apuci de sport:

  • O ședință de 30 de minute de sport pe zi, la o intensitate moderată, este o soluție mai eficientă în prevenirea bolilor cardiovasculare și degenerative decât metodele medicinei preventive, controlul greutății, nutriția inteligentă, renunțarea la fumat și la alcool.
  • 30 de minute de sport pe zi reduc riscul de artrită cu 47%, pe cel de demență și Alzheimer cu 50%, pe cel de diabet zaharat cu 58%, pe cel de fracturi ale șoldului cu 41%, pe cel de anxietate cu 48% , pe cel de depresie cu 30% și este cel mai eficient tratament pentru sindromul de oboseală cronică.
  • 30 de minute de mers pe jos pe zi cresc calitatea vieții cu 23% și o prelungesc cu cel puțin 5 ani.
  • Sedentarismul este un factor de risc de cel puțin două ori mai mare decât obezitatea, fumatul, hipertensiune, diabetul și un nivel al colesterolului ridicat. În comunitățile în care factorii de risc din urmă continuă să existe însă populația are un stil de viață activ, care include 30 de minute de sport zilnic se înregistrează cu aproximativ 17% mai puține decese într-o perioadă de timp dată.
  • Un nivel scăzut de activitate fizică este cel mai puternic indicator al unei speranțe de viață mici.
  • O persoană supraponderală cu un stil de viață activ are de două ori mai puține șanse să dezvolte o boală cardiovasculară sau diabet pe viitor, față de o persoană supraponderală care are un stil de viață sedentar.
  • O persoană care trece de la un stil de viață sedentar la un stil de viață care include 60 de minute de sport pe săptămână își reduce riscul de a dezvolta o boală cardiovasculară cu 50%
  • Majoritatea persoanelor sedentare cred că pot avea parte de avantajele unei vieți active doar dacă au un program de fitness bine structurat. Însă cea mai mare parte a beneficiilor se vor face simțite chiar și dacă aduci mici modificări stilului tău de viață ex. să îți plimbi câinele în fiecare zi, să urci pe scări în loc să iei liftul etc
  • 15 de minute de mers pe jos zilnic reduc 12% riscul de hipertensiune arterială, 25 de minute îl reduc cu 29% iar cu fiecare 10% în plus de mers pe jos riscul de hipertensiune scade cu alte 12 procente.
  • Un studii efectuat de Lennert Veerman în Australia a arătat că persoanele care nu se uită la televizor au o speranță de viață cu 5 ani mai mare față de persoanele care se uită 6 ore pe zi la televizor. Un român se uită, în medie, 5 ore pe zi la televizor.

Așa că nu mai aștepta și folosește-ți timpul pentru a face ceva pentru tine, pentru un corp mai sănătos, o siluetă armonioasă!


 

Și tu îți dorești să slăbești?

Eu te pot ajuta! Află mai jos cum:

 

 

Valentin Vasile
Valentin Vasile
Antrenor personal și specialist în nutriție sportivă. Mi-am început cariera în urmă cu mai bine de 20 ani, timp în care am ajutat mii de persoane să își atingă obiectivele de remodelare corporală. În 2010 am pus bazele a ceea ce urma să devină programul Revvolution – primul program din România care integrează conceptele de antrenament, nutriție, motivație, suport și educație nutrițională. Pentru a aduce publicului larg informații simple și ușor de înțeles despre nutriție și stil de viață sănătos, în 2012, respectiv 2017, am publicat două volume la editura Curtea Veche – Stil de viață, nu dietă și Confesiunea unui nutriționist. Mecanismele interioare ale slăbitului. Iar din anul 2019, programele mele sunt disponibile și online, pentru ca tu să te poți antrena și să ai acces la informații despre nutriție sănătoasă oriunde te-ai afla. FIT-10, Shift, Metamorefit și Revvolution Online sunt soluțiile pe care le-am creat pentru atingerea oricărui obiectiv de remodelare corporală.